Calatoriile alaturi de un caine (partea a II-a)

 

calatoria_cu_avionul

Calatoria cu avionul

Cainii sunt prietenii si membrii familiilor noastre, asadar ei nu pot lipsi nici macar cand plecam in concedii. Se ajunge astfel si la cazuri in care persoanele calatoresc impreuna cu cainii lor cu avionul.

In cazul cainilor mai mici, acestia pot sta in cusca lor sub scaunul din fata si asa pot calatori chiar in cabina, alaturi de dumneavoastra. Cainii mai mari trebuie sa calatoreasca, din pacate, in compartimentul de bagaje care este presurizat, fiind situatii in care temperatura s-ar putea sa nu fie controlata sau sa nu aiba ventilatie. Desi majoritatea cainilor ajung cu bine la destinatie, multi stapani nu vor sa riste si prefera sa ii lase acasa in grija unor persoane apropiate.

Atentie la riscurile pe care le implica o calatorie cu avionul

Se intampla, intr-adevar, ca mii de animale transportate la bagaje sa fie ucise, ranite sau pierdute atunci cand calatoresc cu avionul. Cainii care stau in compartimentul de bagaje sunt supusi riscului pentru ca temperatura nu este cea potrivita pentru ei, ajungand astfel sa fie sufocati. De asemenea, ei pot sa fie scapati sau custile lor sa fie avariate permitandu-le sa scape.

Sunt companii care studiaza introducerea unor zone de acomodare a animalelor in interiorul cabinelor de pasageri, dar momentan nu exista asa ceva. Multe dintre companiile aeriene nu mai iau la bord animale daca vremea este foarte calda sau foarte rece si nu accepta sa mai transporte cainii la bagaje, transportandu-i doar prin servicii de transport aerian cunoscute.

pericolele_calatoriei_cu_avionul

Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra strictul necesar

Daca totusi planuiti sa plecati in calatorie impreuna cu cainele, iata cateva lucruri pe care este bine sa le aveti la dumneavoastra pentru a-i asigura cainelui siguranta si sanatatea:

– mancare, apa si boluri pentru ambele (Bol antiderapant medalic);

– o lesa rezistenta (Lesa AdV Nylon; Lesa Piele Super Soft);

– medalioanele de identificare cu informatii la zi ( INCLUDETI NUMARUL DUMNEAVOASTRA SI NUMARUL DE TELEFON UNDE PUTETI FI CONTACTAT LA DESTINATIE) – puteti profita de setul zgarda + lesa Antilost Easyfinder, disponibil pe site-ul nostru;

– cateva dintre jucariile preferate ale cainelui (Minge „Paws”; Sfoara Nod Popeye; Minge cu LED);

Minge "Paws"

– ustensile pentru ingrjirea curenta a blanii (Perie marime medie; Manusa pentru periat)

– asternuturi care pot fi folosite si in camera de hotel;

– medicamente, tinute in containere rezistente si impermeabile;

– trusa de prim ajutor pentru caine;

– cusca sau centura de siguranta pentru caine (Lesa Safety Seat);

– o fotografie cat mai recenta a cainelui in cazul in care se pierde;

– numarul de telefon al medicului veterinar care il are in evidenta si numarul unui spital de urgente de la destinatie.

Insa, inainte de a zbura, discutati cu reprezentantul companiei comerciale de zbor in legatura cu potentialele probleme legate de transportul cainelui dumneavoastra cu avionul. Daca nu sunteti sigur dupa raspunsurile primite, s-ar putea sa doriti sa amanati calatoria pana intr-o alta perioada a anului sau sa schimbati modalitatea de transport.

 

Sursa: Totul despre cainele tau, Kristin Mehus-Roe

Partea I, Calatoria cu Automobilul este disponibila aici.